De Jodenverraadsters – Geannuleerd

De Jodenverraadsters – Geannuleerd

in juni 2020 speelt Theatergroep Wateringen de voorstelling De Jodenverraadsters

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Ans van Dijk en andere Joodse vrouwen in oorlogstijd. De een verraadt in dienst van de Duitsers honderden Joden. De ander begint een verhouding met een NSB’er om haar moeder te redden. Welke gevolgen heeft dit voor hen en voor hun slachtoffers? Je ziet hun keuzes tussen goed en fout, maar liggen de dingen niet gewoon anders als het oorlog is? Een voorstelling gemaakt over verraad, vrijheid, relaties en de verstrekkende gevolgen van de keuzes die worden gemaakt.

Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid. Iets waar we ons altijd bewust van moeten blijven en wat we moeten koesteren en beschermen.

Voorafgaand aan de voorstelling wordt met spelers en publiek gediscussieerd over keuzes maken in oorlogstijd. Wanneer zwicht je voor druk en manipulatie en ga je overstag? U kunt bij het reserveren opgeven of u de discussie wilt bijwonen.

In deze productie spelen:
Nancy Tiepel, Clarie Dekker, Ellen van Dijk, Jeanet Zuiderwijk, Frans van Nieuwkerk, Jan Koet, Dante Wagemakers, Jack Span, Marja Mintjes, Mieke Zwinkels, Hanneke Zwinkels, Janneke Arkesteijn, Roy Vissenberg, Jose Moonen & Saskia Moonen

Speel data:
Donderdag 4 juni / 20:15 uur*
Vrijdag 5 juni / 20:15 uur*
Zaterdag 6 juni / 20:15 uur*
Zondag 7 juni / 14:00 uur*
Voorlopige planning onder voorbehoud.

Locatie:
GKB hal
Veenbes 17
2291 NT Wateringen

Entree:
€ 15,-

Reserveren:
Reserveringen kunnen nog niet worden geplaatst.

Regie:
Ben Zwinkels

Auteur:
Helmert Woudenberg

Licht en geluid:
Frank van den Abbeele, Wesley van der Ende en Rody Peeters

Fotografie en film:
Astrid van den Abbeele en Wesley van der Ende