Corona toegangsbewijs

Corona toegangsbewijs

Om toegang te krijgen tot de theatervoorstellingen van Theatergroep Wateringen dienen gasten vanaf 13 jaar en ouder in het bezit te zijn van een geldig corona toegangsbewijs zolang de overheid dit voorschrijft.

Het corona toegangsbewijs kan je op drie manieren verkrijgen:

1. Een vaccinatie bewijs

Met de CoronaCheck app kan je van jouw vaccinatiebewijs een QR-code maken. Het gaat er hierbij om dat je volledig gevaccineerd bent. Zodra jouw volledige vaccinatie geregistreerd is kan je in de app of op de pagina inloggen met jouw DigiD. Op de website www.coronacheck.nl lees je hoe je van jouw vaccinatiebewijs een corona toegangsbewijs maakt.

Daarnaast kan je, je QR-code ook uitprinten. Hoe je een papieren bewijs maakt lees je op www.coronacheck.nl/nl/print

2. Een negatieve testuitslag
Je hebt via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Via de testlocatie ontvang je een ophaalcode die je in de CoronaCheck app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR-code. Deze code scannen wij bij de ingang. Let op: Je kan de afspraak voor een coronatest pas twee weken voor de datum van het evenement inboeken. Uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd.

3. Een herstelbewijs
Heb je corona gehad en kan je dat ook aantonen met een positieve PCR-test? Dan kan je ook een zogenoemd herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck app. Dat gebeurt automatisch als je met DigiD inlogt op de app. Het werkt alleen als de positieve test tussen de 12 en 180 dagen oud is.

De QR-code is jouw corona toegangsbewijs. Deze kan je laten scannen bij de ingang. Vergeet niet om ook een identiteitsbewijs mee te nemen. De medewerker bij de ingang vergelijkt de gegevens van het legitimatiebewijs met die in het corona toegangsbewijs.

Heb je geen smartphone?
Dan kan je het coronabewijs ook uitprinten via de website www.coronacheck.nl/nl/print
Heb je nog vragen omtrent jouw corona toegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl hier zijn alle antwoorden te vinden over hoe de CoronaCheck app werkt en ook de meest gestelde vragen.